A Dalai Láma üzenete, oszd meg most hogy mindenkihez eljusson!

Annak ellenére, hogy a világ nagyon fejlett, mégis talán most a legboldogtalanabbak az emberek. Akármerre nézünk, kétségbeesett, aggódó, szorongó, bizonytalan arcokat látunk. A Dalai láma elmondta, hogy miért van annyi boldogtalan ember napjainkban. Érdemes ezen elgondolkozni!

Elméletileg minden világvallás azt tanítja, hogy az emberi boldogság a szorgalmas munkában, és mások szolgálatában rejlik. Kutatások alapján bizonyították, hogy a másokon való önzetlen segítség értelmet, és célt ad az életünknek. Ebből kifolyólag pedig sokkal boldogabbak leszünk.

A német társadalomban kimutatták, hogy azok az emberek, akik hasznos tagjai a társadalomnak, vagy egy karitatív szervezetnek ötször boldogabbak, és elégedettebbek. Az önzetlenség, és a boldogság szorosan összekapcsolódik. Minél több időt töltünk önzetlen, és segítőkész emberek társaságában, annál boldogabbnak érezhetjük magunk.

Ez a tény magyarázza azt is, hogy a gazdagabb társadalmakban, országokban miért van annyi gyűlölködés, fájdalom, probléma. Ha már a lehető legtöbb pénzre szert tett az ember, kezdi úgy érezni, hogy nem hasznos tagja a társadalomnak, úgy érzi nincs már rá szükség.

Ha feleslegesnek érzed magad, ez egy csapás az emberi lélek számára. Ennek következtében könnyen elszigetelődhetsz, és hatalmukba keríthetnek a negatív érzések.

Mit tehetsz annak érdekében, hogy segíthess? A válasz nagyon egyszerű, és személyes. Mindenkiben van valami értékes, amit megoszthat másokkal. Kezdd a napot azzal, hogy felteszed magadnak a kérdést “Mit tehetek annak érdekében, hogy “visszafizessem” azt a sok jót, amit másoktól kapok”?Nem csak beszélnünk kell a szeretetről, hanem tennünk is kell annak érdekében, hogy a világ jobban, és harmonikusabban működjön. Vállaljunk felelősséget szavainkért, és cselekedeteinkért.


forrás: tudasfaja.com 


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Napi útmutatás oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!